#150 — Skeptivisme og skjoldmøyer Oct. 3, 2017

from Saltklypa· ·

Vikingene er i vinden for tiden, med oppdagelsen av det som ser ut til å være en kvinnelig kriger, bekreftet ved DNA-test. Hus-arkeolog Jørgen avklarer, og kommer med noen viktige forbehold som nok i hvert fall ikke mediene har fått ordentlig frem. * Originalartikkelen * Første spredte faglige kritikk, av Judith Jesch * En annen faglig kritikk av Fedir Androshchuk med noen ekstra momenter * Kritikken oppsummert i Ars Technica ## Intervju Marit og Kristin snakket medVikingene er i vinden for tiden, med oppdagelsen av det som ser ut til å være en kvinnelig kriger, bekreftet ved DNA-test. Hus-arkeolog Jørgen avklarer, og kommer med noen viktige forbehold som nok i hvert fall ikke mediene har fått ordentlig frem.

Originalartikkelen Første spredte faglige kritikk, av Judith Jesch En annen faglig kritikk av Fedir Androshchuk med noen ekstra momenter Kritikken oppsummert i Ars Technica

Intervju

Marit og Kristin snakket med Susan Gerbic fra Guerilla Skepticism on Wikipedia, og mentalist Mark Edward (sistnevnte kan du også høre et intervju med i episode 104), da de var i Oslo 15.9. i forbindelse med sin store Europaturné "About time tour".

Et videoopptak fra deres Oslo-foredrag, arrangert av Skepsis, Eureka! og Skeptikere på puben Oslo, kan ses på Skepsis sin Youtube- kanal.