#142 — Faktasjekk, frøspredende elefanter og vitenmarsj April 22, 2017

from Saltklypa· ·

Vi sparker igang med Leishas elefantnytt (det er blitt et segment nå)! Og Marit snikanbefaler Avokadogåten fra studenttidsskriftet Argument. Googles nye faktasjekk- algoritme – sjekk også RBUTR. Dessuten er det gledelig at http://howdovaccinescauseautism.com/ kommer høyt på googleresultater når man søker “vaccines cause autism”! Vi er også spente på hvordan det norske prosjektet Faktisk utvikler seg. Skeptical Science sin Debunking Handbook < [...]Vi sparker igang med Leishas elefantnytt (det er blitt et segment nå)! Og Marit snikanbefaler Avokadogåten fra studenttidsskriftet Argument.

Googles nye faktasjekk- algoritme -- sjekk også RBUTR. Dessuten er det gledelig at http://howdovaccinescauseautism.com/ kommer høyt på googleresultater når man søker "vaccines cause autism"! Vi er også spente på hvordan det norske prosjektet Faktisk utvikler seg.

Skeptical Science sin Debunking Handbook

Når denne episoden er på lufta, forbereder Norge sin deltagelse i den verdensomspennende March for Science. Vi snakker litt om det: Hva marsjeres det for? Er en marsj riktig virkemiddel for "saken"? Er marsjen politisk og er det bra? I USA, der marsjen har sitt utspring, har diversitet blitt løftet frem som et viktig punkt. Er det viktig, og trenger vi bry oss om det i Norge?

Vi anbefaler uansett dette store arrangementet, hvor bl.a. vår egen Marit skal holde appell (i Oslo)!

Andre anbefalinger i denne episoden er folkeforsknings-bikuben Zooniverse sitt nye prosjekt som skal prøve å finne den mystiske planet 9 (og rett etter innspilling hadde prosjektet rett og slett blitt avsluttet, for folk hadde sett gjennom alle dataene som var tilgjengelig -- så da kan vi jo anbefale f.eks. pingvintelling i stedet!)

Og så er det Forberedelser til det postfaktuelle samfunn på Deloittehuset i Oslo, 26. april kl. 15.

Og husk å få med dere Boligjakten sesong 5 episode 10! :D