#162 — Den forsvunne magien March 27, 2018

from Saltklypa· ·

Hva skjedde med tryllekunstnerne? Bryr vi oss ikke om magi lenger? Eller drukner denne typen underholdning i overdosen av informasjon vi konstant mottar i dagens samfunn? Vi har latt oss fascinere av Trygdekontorets dokumentar Når magien forsvinner (se hele programmet her [nrk.no, 38 min]). Les også en interessant tekst fra 2015 om hvordan internett kan ha forandret måten vi tilegner oss informasjon på. I tillegg til magien, eller kanskje magien med magien, er også Stephen Hawking borte. Og enda en neshorn-art. Som på [...]Hva skjedde med tryllekunstnerne? Bryr vi oss ikke om magi lenger? Eller drukner denne typen underholdning i overdosen av informasjon vi konstant mottar i dagens samfunn?

Vi har latt oss fascinere av Trygdekontorets dokumentar Når magien forsvinner (se hele programmet her [nrk.no, 38 min]). Les også en interessant tekst fra 2015 om hvordan internett kan ha forandret måten vi tilegner oss informasjon på.

I tillegg til magien, eller kanskje magien med magien, er også Stephen Hawking borte. Og enda en neshorn-art.

Som påskelektyre anbefaler vi:

Polariseringen seirer, et innlegg i Dagbladet av John Færseth Podcasten SYFY25: Origin Stories med Adam Savage, samt noen fine animasjoner til utvalgte sitater fra podcasten Eirik Newths Mars-blogg (m/egenmekka Mars-cam som følger selvdyrking av planter i simulert regolitt!) En Stephen Hawking-bok. For eksempel Universet i et nøtteskall.

God påskeferie!