GAMEcore.se® Radio Format

by GAMEcore.se · · · · 1 subscribers

Radio Format är ett diskussions- och debattprogram om TV-spel från redaktionen på GAMEcore.se. Det bjuds på nya, djupgående speldiskussioner i varje program. Programmet leds av chefredaktör Alexander Cederholm och kollegan Fredrik Knight.

Kalle Anka, paketöppning, julskinka, Radio Formats julavsnitt. Där har ni de viktigaste julingredienserna, och Alex och Fredrik tänker inte förstöra någons jul genom att inte göra sitt. Så från oss alla till er alla: Snöigt julmys 2011!

more...


Tags: playstation, tv-spel, format, games & hobbies, podradio, game, news & politics, gamecore.se, kids & family, radio, puls, coresystems, nintendo, games, xbox, technology, radio format, amikal

Older Episodes

Är ni redo för åtskilliga program i ett? För det och förmodligen mer är vad ni kommer få när Radio Format firar hundra program med ett kolossalt ämne, olika gäster och mycket musik.
Vi är övertygande om att spel har en unik möjlighet att förmedla historier. Därför ägnar vi veckans program åt att studera narrativa tricks de kan nyttja gällande allt från skriptade sekvenser och konversationer till knapppromter.
Avsnitt 98: Robotgryning Oct. 19, 2011
Androider, mechs, cyborgs och robotar. De förvånar och fascinerar och har hängt med väldigt länge i spelens värld. I veckans program följer vi robotarnas färd genom spelhistorien, vad de gjort och utforskar vad de kan göra.
Veckans show är en långkörare men den handlar även om en spelserie som väldigt många spelare har en åsikt om. Det är även ett program värdarna velat göra i åratal. Vi granskar Mega Man, hans spel och framtid.
Radio Format är tillbaka och gör sig redo att diskutera kultur, industri och ämnen, allt i spelens tecken. I säsongens första program analyserar man den japanska spelindustrin.
I säsongens sista program riktar Radio Format-panelen sina blickar mot yrkesgrupper som är underrepresenterade i spel. Det vore inte heller ett Radio Format utan ett försök att förstå och förklara varför saker är som de är.
Portal 2 är på allas läppar och under de kommande tre timmarna är det i princip det enda ni kommer höra komma från Alex och Fredriks läppar. Tillsammans med Samson Wiklund pratar de i detalj om Valves nya mästerverk.
Den här veckan diskuterar vi Mortal Kombat där tre stycken personer satt sig tillrätta framför mikrofonen. Med sina olika grader av kunskap och erfarenheter bjuder showen på en stor uppsättning anekdoter och märkliga fakta.
Har spelare och nördar i allmänhet utmärkande egenskaper när det kommer till att kommunicera med sin omgivning? Är vi vinnarskallar och dras vi lätt till varandra? Det är bara några frågor vi ställer oss i veckans väldigt speciella show.
Att sälja reklam åt annonsörer är en växande för spelbranschen och mycket har hänt under de 30 år industrin existerat. Vi tar er igenom lite historia, ger många exempel och diskuterar hur spel i reklam bör presenteras.
Avsnitt 90: DubbelSeende March 28, 2011
Nu när Nintendo 3DS funnits ute på den svenska marknaden i tre dagar tyckte vi det var lämpligt att ägna ett helt program åt föregångaren Nintendo DS som nyss fyllde sex år. Vi talar om maskinen, minnena och självklart även spelen.
Avsnitt 89: Spel i spel March 14, 2011
Det blir mycket prat om spel i veckans Radio Format, stora som små. Mer specifikt talar vi om de mindre spelen som finns inbakade i större spel men som likväl kan roa. Vi diskuterar och definierar minispel.
Det är slutligen dags att tala om spelbranschens titan när det kommer till genrer. Vi tacklar till slut FPS-genren med full styrka. Laddade med minnen, funderingar och argument pepprar vi varandra fulla med åsikter.
För många herrans år sen studerade vi de små hejdukarnas liv och leverne. Nu är det dags att istället granska deras chefer. Hjärnorna bakom allt. I veckans avsnitt pratar vi om antagonisttyper och väldigt mycket mer.
Radio Format återvänder ut på nätet efter sitt julavbrott och årets första samtalsämne handlar om att växa upp med spel. Vi blickar bakåt men spekulerar även om en framtid med familj och att avsluta sin tid på jorden i värdig spelstil.
Börja julafton med Radio Formats årliga julspecial. I årets program väntar som vanligt julpatchande samt utdelning av Alex och Fredriks julutmärkelser. I år har man dessutom ordnat med rejäl glöggprovning.
Avsnitt 84: Valfläsk Dec. 6, 2010
Spel har genom alla år påpekat hur de ger spelaren val och hur varje nytt varv kan vara olikt det första. Men hur mycket betyder egentligen våra val och hur väl upprätthåller spel illusionen? Fredrik och Alex diskuterar.
När ni inte trodde att Alex och Fredrik kunde bli nördigare än de redan är presenterar de en genomgående detaljstudie av handkontroller vi spelat med genom åren. Kan man snacka i två timmar om handkontroller? Uppenbarligen.
För ett år sen talade vi om slipade uppföljare. Nu, ett år senare, hamnar fokus istället på de mest radikala motsvarigheterna. I detta avsnitt risar och rosar Radio Format spelen som vågade.