#129 — IgNobel, postapokalyptisk overlevelse og månevann Oct. 10, 2016

from Saltklypa· ·

I Kristins romfartshjørne rekker vi denne gang å nevne både de spennende observasjonene på månen Europa, og Elon Musks hårete, men faktisk relativt plausible Mars- planer. I Leishas dyrehjørne får vi presentert fem arter som sannsynligvis overlever en klimakatastrofe (link til paper), og en hyggelig oppdatering fra elefantens verden. Vi snakker selvsagt om årets happening –I Kristins romfartshjørne rekker vi denne gang å nevne både de spennende observasjonene på månen Europa, og Elon Musks hårete, men faktisk relativt plausible Mars- planer.

I Leishas dyrehjørne får vi presentert fem arter som sannsynligvis overlever en klimakatastrofe (link til paper), og en hyggelig oppdatering fra elefantens verden.

Vi snakker selvsagt om årets happening -- årets IgNobel- tildelinger! Seremonien kan du (eller faktisk, MÅ DU) se her.

Ukens anbefaling er SpaceX sin Marsferd-konsept- animasjon, og vi melder også at Skeptikere på puben Oslo ser etter nytt styre.

Bendik tok skjermbilder fra filmingen av IgNobel-seremonien og kom med noen kommentarer:

Målet for papirflykastesesjonen

I fjor, hvis noen gikk over tiden sin for takketalen, så kom det en 11-årig jente ut som skrek "PLEASE STOP! PLEASE STOP" til de gikk av podiet. I år så var det noen av operettesangerne (bildet over) som sa med høyere og høyere volum "Tikk takk tikk takk"

Mannen som er sølvmalt og holder lommelykten er en MIT-professor. Samme person hvert år.

Tripp-trapp-tresko-turnering

Div. innslag