#141 — Smarte dyr og kritiske arkeologer April 4, 2017

from Saltklypa· ·

En god, gammeldags “dette har vi lest om i det siste”-episode. ### Det vi snakket om: * Oppfølging fra episode 139 om etikk: Aksel Braanen Sterri om Barnekreftkampanjen * Nytt fra dinosaur-forskningens verden * At smarte dyr er smarte skyldes kanskje ikke sosiale forhold – og Marit nevner Dan Dennetts “Darwin’s Strange Inversion of Reasoning” * Første ikke-pattedyr som beviselig har en “smittende sinnsstemning” * Hist [...]En god, gammeldags "dette har vi lest om i det siste"-episode.

Det vi snakket om:

Oppfølging fra episode 139 om etikk: Aksel Braanen Sterri om Barnekreftkampanjen Nytt fra dinosaur-forskningens verden At smarte dyr er smarte skyldes kanskje ikke sosiale forhold -- og Marit nevner Dan Dennetts "Darwin's Strange Inversion of Reasoning" Første ikke-pattedyr som beviselig har en “smittende sinnsstemning” Historie- og arkeologifaget som opplæring i kritisk tenking -- Originalartikkel Forskning på forskningsformidling! -- "Trøbbel i tårnet" (Betalingsmur, men se debatt om kronikken med en av medforfatterne her)

Anbefalinger: Kampen om livet med Jo Røislien Ny kritisk tenkning-kampanje fra Humanistisk ungdom: Tenkekassa Etter innspilling kommer Kristin på at det også er Skeptikere på Puben Oslo, fredag 7. april!