#187 - For the lulz Aug. 26, 2019

from Saltklypa· ·

Vi er tilbake etter en liten sommerferie! Og litt av hvert har skjedd. Ikke bare positive ting: Skytinger og drap både i inn- og utland, utført av personer som inspireres og/eller radikaliseres på internett. I episode 172 snakket vi om Q. Men hva er 8chan? Og hvor mange andre chan’er fins det? Vi prøver å tråkle oss gjennom den merkelige nettjungelen av alt fra nihilistisk trolling til organisert nynazisme. Ja, og så må vi høre hva som har skjedd i Qanon-land siden sist. Episoden inneholder en liten ekstra-snutt på slutten, så bli litt etter vi har sagt ha det på …Vi er tilbake etter en liten sommerferie! Og litt av hvert har skjedd. Ikke bare positive ting: Skytinger og drap både i inn- og utland, utført av personer som inspireres og/eller radikaliseres på internett.

I episode 172 snakket vi om Q. Men hva er 8chan? Og hvor mange andre chan'er fins det? Vi prøver å tråkle oss gjennom den merkelige nettjungelen av alt fra nihilistisk trolling til organisert nynazisme. Ja, og så må vi høre hva som har skjedd i Qanon-land siden sist.

Episoden inneholder en liten ekstra-snutt på slutten, så bli litt etter vi har sagt ha det på badet!

Anbefalt lesning:

Denne langlesningen på Medium av forfatter Dale Beran, om 8chans opprinnelse og utvikling. I Fri tanke kan vi både lese John Færseths intervju med Lasse Josephsen om drapsmannen og moskéskyteren i Bærum sin sannsynlige inspirasjon fra et nynazist-miljø på nett, og Kristian Bjørkelo argumentere for at de høyrevridde, innvandringskritiske norske nettavisene neppe er steder å skylde på for akkurat denne typen hendelser.

Andre anbefalinger: Podcast: Creature Feature Podcast: QAnon Anonymous