Saltklypa #33 – Om parabenoia og manipulerbar vitenskap Nov. 19, 2011

from Saltklypa· · · 1 listeners

Sendingsleder: Gunnar Intervju: Ben Goldacre og Naomi Oreskes Klarte Snåsamannen å spå vinneren av cupfinalen i år? For visse verdier av «å spå», ihvertfall. Kanskje. Noen vil kalle det heldig tipping. Så også vi. Dagbladet driver panikkjournalistikk (Panistikk?) med flere kreftfremkallende midler. Det kan være noe i vitenskapen her, men sannsynligvis ikke. Vi mener forbrukerrådet overreagerer noe, [...]Sendingsleder: Gunnar
Intervju: Ben Goldacre og Naomi Oreskes

Klarte Snåsamannen å spå vinneren av cupfinalen i år? For visse verdier av «å spå», ihvertfall. Kanskje. Noen vil kalle det heldig tipping. Så også vi.

Dagbladet driver panikkjournalistikk (Panistikk?) med flere kreftfremkallende midler. Det kan [være noe i vitenskapen her] (http://www.matportalen.no/uonskedestofferimat/tema/miljogifter/coctaileffek ten_blirstoffermergiftigeiblanding), men sannsynligvis ikke. Vi mener forbrukerrådet overreagerer noe, men den største kritikken er av medierapporteringen.

Marit forteller om hvilke spørsmål som ble tatt opp på konferansen «Kan vi stole på vitenskapen?» Vårt svar er et rungende «Tja.» Det anbefales at dere ser foredragene som er lagt ut her med innlegg fra Ben Goldacre og Naomi Oreskes.

Ukens anbefaling er boken Henrietta Lacks' udødelige liv fra Juritzen forlag.