Saltklypa #52 – Om hikkeslikkepinner og frosne hjerner May 13, 2012

from Saltklypa· ·

Sendingsleder: Gunnar Hva gjør at vi opplever «hjernefrys» når vi spiser eller drikker noe veldig kaldt? Forskere mener å ha funnet årsaken - og kanskje en løsning. Kan en slikkepinne stoppe plagsom hikke? En 13 år gammel jente mener å ha oppfunnet en hikkestoppende slikkepinne som hun vil selge som Hiccupops. Kapsler fylt med pulveriserte [...]Sendingsleder: Gunnar

Hva gjør at vi opplever «hjernefrys» når vi spiser eller drikker noe veldig kaldt? Forskere mener å ha funnet årsaken - og kanskje en løsning.

Kan en slikkepinne stoppe plagsom hikke? En 13 år gammel jente mener å ha oppfunnet en hikkestoppende slikkepinne som hun vil selge som Hiccupops.

Kapsler fylt med pulveriserte babyer stoppet i tollen? Eller kan det ha vært noe mindre dramatisk - om enn ikke så mye mer apetittvekkende?

Et Uidentifisert Flytende Objekt oppdaget på 1500 meters dyp. Hva kan dette være for noe mystisk?

På tide å ta tilbake kommentarfeltene, mener de to initiativtakerne bak Kom mentarfeltdugnad. Har denne aksjonen livets rett, og vil de lykkes? Og hvem er det egentlig som fyller kommentarfeltene med sine skriblerier?

Jording er i vinden igjen. Denne gangen er det NRK som dessverre gir gratisreklame til sjarlatanene. En av de som har skrevet om jordingens manglende vitenskapelige fundament er lege Pernille Nylehn.

Vi anbefaler BrainFacts!