Saltklypa #60 – Om snusk og fanteri i legemiddelindustrien Aug. 5, 2012

from Saltklypa· ·

Utøver legemiddelprodusenter uheldig og kanskje til og med ulovlig press på norske leger? Kan vi stole på den informasjonen vi får fra legene våre? Hvordan er situasjonen i Norge sammenlignet med andre land? Hva skjer om et legemiddelselskap avsløres i å ha markedsført medisiner ulovlig? Og hvordan er lovverket og reguleringene rundt legemidler sammenlignet med [...]Utøver legemiddelprodusenter uheldig og kanskje til og med ulovlig press på norske leger? Kan vi stole på den informasjonen vi får fra legene våre? Hvordan er situasjonen i Norge sammenlignet med andre land? Hva skjer om et legemiddelselskap avsløres i å ha markedsført medisiner ulovlig? Og hvordan er lovverket og reguleringene rundt legemidler sammenlignet med kosttilskudd og alternativ behandling?

Denne episoden er i sin helhet viet disse og flere kritiske spørsmål rundt legemiddelindustrien, og vi har med oss lege og spesialist i allmennmedisin Pernille Nylehn for å snakke om dette.

Noen relevante referanser:

NEJM editor: “No longer possible to believe much of clinical research published”

NATURE: The time is right to confront misconduct

Hvor mye av medisinsk forskning er egentlig korrekt? Lies, Damned Lies, and Medical Science

Avtale mellom Legemiddelindustriforeningen og Den norske lægeforening om retningslinjer for samarbeid og samhandling mellom leger, Legeforeningen og legemiddelindustrien

Lovdata: Om merking av legemidler

Lovdata: Om reklame for legemidler

Healthy Skepticism

Boken Juks av Erik Tunstad

Legemiddelprodusenten GlaxoSmithKline ilagt bot på 3 milliarder dollar