#79 - Healing og hauggammal hjerne Aug. 3, 2014

from Saltklypa· ·

Forsinket episode denne gang, men vi tror den er verdt det. :-) ## Nyhetssaker Ukens medieros går til VG mener: Det må ryddes opp i alternativbransjen. Bakgrunnen er at en healer er tiltalt for noe så sjeldent som brudd på loven om alternativ medisin. Tre kjappe om verdensrommet: * Stille sol tross solmaksimum. 11. juli fant vi ingen solflekker. * Alle fikk med seg at dommedag ikke fant sted i 2012 tross div. spådommer, men det kunne faktisk ha gått ganske gæli, dersom sola hadde hatt utbrudd en uke tidligere enn den hadde. (ViaForsinket episode denne gang, men vi tror den er verdt det. :-)

Nyhetssaker

Ukens medieros går til VG mener: Det må ryddes opp i alternativbransjen. Bakgrunnen er at en healer er tiltalt for noe så sjeldent som brudd på loven om alternativ medisin.

Tre kjappe om verdensrommet:

Stille sol tross solmaksimum. 11. juli fant vi ingen solflekker. Alle fikk med seg at dommedag ikke fant sted i 2012 tross div. spådommer, men det kunne faktisk ha gått ganske gæli, dersom sola hadde hatt utbrudd en uke tidligere enn den hadde. (Via en sak i DN) Ellers så har dette skjedd. (Oppdatering: Siste nytt om saken!)

Videre kan vi melde om at amerikanere visstnok er for uinformerte til at de kan håndtere at GMO-mat merkes, mens sprøytemidler er langt fra det mest problematiske med moderne jordbruk.

Intervju

Jørgen har intervjuet Gaute Reitan om et nytt arkeologisk funn som fikk mye oppmerksomhet, og rydder litt opp i detaljene rundt. Bakgrunn for saken og intervjuet kan du lese om her, her, her, her, her, her og her. Lignende sak her.

Anbefalinger

Saltklypa anbefaler: Norges historie i 25 ting, nå i pocketutgave! Og Richard Saunders, Norgesvennen fra de australske skeptikerne, har laget film: The Vaccination Chronicles. Løp og se!