#82 - Om flytende steiner og synkende organisasjoner(?) Sept. 7, 2014

from Saltklypa· ·

Nyhetssaker Mysteriet med de vandrende steinene i Death Valley er løst (i betydningen “vi har visst det en stund, men nå har vi sett det også”). Pluss en ny hypotese om pyramidebygging (som ikke er “aliens”). BONUS: Hjemmelaget Stonehenge (Youtube-video). Hvor går balansen mellom respekt for tradisjon og tro, og hensyn til folk og samfunnet ellers? Vi snakker om ånder som høringsinstans i byggesaker og bortføring av kreftsyke barn. I kosttilskudd-verdenen har vi et par [...]Nyhetssaker

Mysteriet med de vandrende steinene i Death Valley er løst (i betydningen “vi har visst det en stund, men nå har vi sett det også”). Pluss en ny hypotese om pyramidebygging (som ikke er "aliens"). BONUS: Hjemmelaget Stonehenge (Youtube-video).

Hvor går balansen mellom respekt for tradisjon og tro, og hensyn til folk og samfunnet ellers? Vi snakker om ånder som høringsinstans i byggesaker og bortføring av kreftsyke barn.

I kosttilskudd-verdenen har vi et par nyheter om henholdsvis D-vitamin, og at vi muligens må revurdere all forskning som hittil er gjort på det -- og så må vi ikke glemme krillolje, da.

Bl.a. via @krelnik på Twitter blir vi gjort oppmerksomme på at JREF har gjort noen større omveltninger i organisasjonen. Les et par andre saker som dukket opp i kjølvannet av denne korte pressemeldingen her og her. Siste nytt kommer fra Randi selv, dette kan dere lese her.

Tema

Marit var på foredrag med Massimo Pigliucci, som bl.a. snakket om sin kommende bok, _Philosophy of Pseudoscience_. Det passer derfor bra å runde av episoden med å snakke litt om skillet mellom vitenskap og pseudovitenskap.

Anbefalinger

Kjettersk kjeller 9. september i Oslo Første ep. av Folkeopplysningen er allerede ute, men reprisen kan du bl.a. se på nett-tv! Vi anbefaler også NRK Ekko, både på radio og som podcast.