#146 - Bruk solkrem! June 26, 2017

from Saltklypa· ·

Vi ønsker foreløpig god sommer til våre lyttere! Nyhetssaker * Oppfølging fra reptilsaken-snakk forrige episode: Skremselspropaganda fra NOAH på nrk.no * Kepler utvider stadig eksoplanet-katalogen vår, nå med ekstra batch "gullhår-sone"-kandidater og stadig ny lærdom om størrelseskategorier. Her er den stadig oppdaterte databasen online. Ukens snakkis Forbrukerrådet advarer mot solkremer med parabener - igjen. Skepsis har tatt saken i egne hender med en liten sommerkampanje på Facebook. “Det er Forbrukerrådets advarsler som er farlige, ikke solkremen. Smør i vei!” Gunnar Tjomlid 2015: Kan jeg få tilbake parabenene mine, takk? Vi hadde om "parabenoia" tilbake i episode 33, [som …Vi ønsker foreløpig god sommer til våre lyttere!

Nyhetssaker

Ukens snakkis

Forbrukerrådet advarer mot solkremer med parabener - igjen. Skepsis har tatt saken i egne hender med en liten sommerkampanje på Facebook.

Det er Forbrukerrådets advarsler som er farlige, ikke solkremen. Smør i vei!”

Gunnar Tjomlid 2015: Kan jeg få tilbake parabenene mine, takk?

Vi hadde om "parabenoia" tilbake i episode 33, som foreløpig kan høres herfra (inntil vi publiserer den på ordentlig på nytt). Sendingsnotater finnes bl.a. her.

Fakta om føflekkreft

Andre farlige helseadvarsler fra statlige institusjoner har vi bl.a. snakket om i episode 97, hvor vi tok opp e-sigaretter (sak i VG).

Anbefaling

Bruk solkrem - med god solfaktor og god samvittighet!