#147 -- Faktisk en sommerspesial July 16, 2017

from Saltklypa· ·

Live fra stua til Jørgen -- hvor vi snakker om Faktisk.no - norske mediers nye faktasjekkings-portal, litt i samme gate som Snopes. Vi nevnte Faktisk.no såvidt tilbake i episode 142, og nå som den er lansert stiller vi oss spørsmålene: Hvordan har oppstarten vært og mottagelsen blitt? Trenger vi en slik tjeneste? Vi synser i vei. Lesestoff: Aksel Fridstrøm: Fire problemer med Faktisk.no Tilsvar: Jan Arild Snoen: Faktisk nyttig Aksel Braanen Sterri: Faktisk.no har potensial. Men tjenesten må skjerpe seg om den ikke skal undergrave lesernes tillit [Kjetil Telle, forskningsdirektør i SSB: Bruk av SSBs tall til …Live fra stua til Jørgen -- hvor vi snakker om Faktisk.no - norske mediers nye faktasjekkings-portal, litt i samme gate som Snopes. Vi nevnte Faktisk.no såvidt tilbake i episode 142, og nå som den er lansert stiller vi oss spørsmålene: Hvordan har oppstarten vært og mottagelsen blitt? Trenger vi en slik tjeneste? Vi synser i vei.

Lesestoff:

Aksel Fridstrøm: Fire problemer med Faktisk.no

Tilsvar: Jan Arild Snoen: Faktisk nyttig

Aksel Braanen Sterri: Faktisk.no har potensial. Men tjenesten må skjerpe seg om den ikke skal undergrave lesernes tillit

Kjetil Telle, forskningsdirektør i SSB: Bruk av SSBs tall til faktasjekking

Einar Lie, professor i Økonomisk historie, UiO: Faktisk en ganske dårlig start

Faktisk svarer Einar Lie

Hva synes du? Gi tilbakemelding i kommentarfeltet på saltklypa.no eller på Facebook, eller send oss innspill på post[at]saltklypa.no!

Anbefalinger