Saltklypa #40 – Om friggatriskaidekaphobia og en verden uten C, Q og X Jan. 22, 2012

from Saltklypa· · · 1 listeners

Sendingsleder: Marit Milepæl: 40 episoder! Woo! Frykten om fredag 13. heter friggatriskaidekaphobia eller paraskevidekatriaphobia. Listen over ting som tilfeldigvis har skjedd på en fredag 13. er satt sammen av diverse kilder som denne og denne. Jeg glemte å nevne at på fredag 13. april 2029 kommer asteroiden 99942 Apophis sitt nærmeste jorden, og vil være nærmere […]Sendingsleder: Marit

Milepæl: 40 episoder! Woo!

Frykten om fredag 13. heter friggatriskaidekaphobia eller paraskevidekatriaphobia. Listen over ting som tilfeldigvis har skjedd på en fredag 13. er satt sammen av diverse kilder som denne og denne.

Jeg glemte å nevne at på fredag 13. april 2029 kommer asteroiden 99942 Apophis sitt nærmeste jorden, og vil være nærmere enn satellittene våre. Det blir en fin fredag 13. i 2029 med (ekstremt liten sjanse for) masseødeleggelse av sivilisasjonen!

Massedød av fisk er like normalt som massedød av fugl (fra i fjor) og massedød av alskens andre dyrearter. Du kan også høre Marit prate om dette i den australske podcasten «The Skeptic Zone» #168 fra 7.1.2012.

På Nyhetsspeilet er det en litt annen vinkling, som vi mener er full av svada.

Mannen som i 1900 spådde masse ting om vårt nåværende samfunn: Du finner artikkelen som vi synes er litt spektakulær her, og alle spådommene her og her, så kan du selv se hvor godt han traff og på hvor mye. Husk: Han var ikke en spåmann men brukte alle trender, forskning, eksperter, og ressurser tilgjengelig for å gjøre gode forutsigelser.

P.S. Håper å se dere alle på Kritisk Masse! Vi skal spille inn et show live på scenen, og vi tar imot alle spørsmål, uansett tema. Kan du ikke delta på konferansen selv men har noe du vil vi skal prøve å svare på, send det inn i forkant!