Saltklypa #42 – Om slanger, gjenferd og en Orangutango Feb. 5, 2012

from Saltklypa· · · 1 listeners

Sendingsleder: Kristin Når ble overtro en kvinneverdi? Marit og hennes partner-in-crime Norith har begynt å blogge på forskning.no, og som første innlegg stiller de dette spørsmålet. (Opprinnelig publisert og nevnt i april 2011, men vi tar den gjerne igjen.) Burde man kunne heve kjøpet av et hus hvis det spøker der? Hva er isåfall kriteriene for […]Sendingsleder: Kristin

Når ble overtro en kvinneverdi? Marit og hennes partner-in-crime Norith har begynt å blogge på forskning.no, og som første innlegg stiller de dette spørsmålet. (Opprinnelig publisert og nevnt i april 2011, men vi tar den gjerne igjen.)

Burde man kunne heve kjøpet av et hus hvis det spøker der? Hva er isåfall kriteriene for at det spøker i et hus? Skal meglere få spøkelsesjaktutdannelse? Hvordan beviser man spøkeriet? Og hvordan blir man egentlig ekspert i gjenferd og spøkelser?

Det er i dag ikke lov å holde reptiler i Norge. Men Mattilsynet har et forslag for å legalisere disse artene for privat hold, og vi er fans av et evidensbasert regelsett. Men hva med potensielle problemer som skumle sykdommer som kan smitte mennesker? Vi ser på dette og mange andre vanlige innvendinger mot å ha herptiler i privat fangenskap.